ברכה אחרונה על קינוח בסעודה

שאלה:

בס״ד
בסעודה בה אוכלים לחם יש לברך על הקינוח שיבוא בסוף הארוחה כידוע, אך מה בנוגע לברכה אחרונה? מברכים רק ברכת המזון או גם ברכה אחרונה על הקינוח? וכיצד עדיף לפעול, קודם לברך ברכת המזון ואז לגשת לקינוח או שאין זה הכרחי ומשמעותי?

תשובה:

שלום וברכה

ברכה אחרונה לא מברכים אלא יוצאים ידי חובה בברכת המזון כמבואר בפוסקים בסי' קעז, ולכן אדרבה, את הקינוח אוכלים לפני ברכת המזון.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראוי להעיר שהיינו שמדובר בקינוח דלא הוי ממיני מזונות דאז יש לחכות לאוכלו אחר ברכהמ"ז כמבואר בדגו"מ והסכימי עמו אחרונים רבים כמבואר בכהח ובמשנב