ברכת המזון פוטרת מה ששתה לפני הסעודה?

שאלה:

סיטואציה: אני שתיתי מים במהלך היום (בשיעור המצריך ברכה אחרונה), ואז הביאו שווארמה, בירכתי המוציא והתחלתי לאכול, אך שכחתי בורא נפשות. האם צריך לברך עכשיו באמצע הסעודה? או שא״א לברך יותר

תשובה:

להלכה ברכת המזון אינה פוטרת מה ששתית לפני הסעודה. ברכת המזון יכולה לפטור רק מה שאוכלים ושותים בסעודה. אולם לכתחילה יש להמנע מלעשות זאת, כיון שיש שסוברים שברכת המזון אכן פוטרת שתייה זו, כמבואר בביאור הלכה בסי' קעד.