קבלה והכלה בחיי הנישואין

שאלה:

שלום כבוד הרב,רציתי לשאול מכיון שאנו עומדים עכשיו לפני יום הכיפורים, ועבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפור מכפר,אשה שיש לה בעל מאוד ביקורתי, ומעביר כל היום ביקורת על תיפקודה, האשה מרגישה שהיא מתאמצת מעל ומעבר ועושה ככל יכולתה, אך הבעל אינו מרוצה מתפקודה בעניני הבית ומנסה להוכיח לה כל הזמן שתיפקודה לוקה בחסר. הם כבר הרבה שנים רבים על הנושא הזה פעם יותר ופעם פחות, היא טעונה מאוד ופגועה מאוד על בעלה, חוץ מהבעיה של הביקורת טוב לה איתו, וגם יודעת שלא עושה זאת מכוונה רעה, אלא מאמין בכך שהיא צריכה להשתנות בתפקודה, ויודעת שכאדם ירא שמים בודאי יבקש ממנה לפני יום כיפור את סליחתה, אבל הלב טעון, וגם אם תגיד לו שהיא סולחת עדיין לבה טעון, ולהיפך, היא הגיעה למצב שלא יכולה לנקות את ליבה, מה היא צריכה לעשות כדי לסלוח לו, היא ניסתה ליצור איתו שיחה ללא הצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אין ברירה אבל את הדבר חייבים לפתור, חבל מאוד שזה יעיב על חיי הנישואין היפים שלם. הערב אחרי הסעודה תגידי לבעלך שאת רוצה לצאת איתו לטיול ברחוב – מותר גם לפי הנחיות הסגר… לשוחח איתו על משהו. ואז תגידי לו שיום הכיפורים הוא זמן של השתנות והתקדמות ורוממות, ויש לך הרבה מחשבה בקשר ליום הכיפורים ביחס לנקודה אחת שבקשר ביניכם, וכאן לא להפיל עליו את האשמה! אלא תאמרי לו שאת מרגישה שאתם מאוד אוהבים וטוב לכם מאוד יחד אבל חסר משהו בהכלה ובקבלה ההדדית, ובנקודה הזו את רוצה לעשות תשובה, ואת רוצה לעבוד איתו על הנקודה הזו ביחד, שהרי כל אדם יש לו מעלות וחסרונות, נקודות חוזק וחולשה, ולפעמים זה פיזי לפעמים נפשי או כל דבר אחר, והדרך הנכונה ביחס עם אנשים, הוא לקבל זאת ולהכיל זאת, ואת מרגישה שבנקודה הזו יש לכם איזה קצר, שכל אחד מצפה מהשני למושלמות, את מצפה מבעלך להיות תמיד סבלן ומאיר פנים והו8א מצפה ממך להיות תמיד יעילה וזריזה, וזה בעצם חוסר בקבלה ההדיית, וזה מעיב על האושר שביניכם וחבל, ואת הנקודה הזו את רוצה לתקן אצלך, אצלך, אצלך, באופן משמעותי, אבל רוצה שהוא יזרום איתך בענין זה, שתעשו עבודה משותפת. אל תתני לו להסיט זאת להתנערות מאשמה ועלבון, תיקחי על עצמך את כל האחריות, אבל תבקשי ממנו עצות מה אתם יכולים לעשות יחד לפי דעתו כדי להשתפר בענין הקבלה וההכלה ההדדית.

אם תעשה את זה נכון, תוכלו לעשות צעד קטן לכיוון הנכון בעז"ה.

שבת שלום ובהצלחה רבה.