פריה ורביה כאשר יש לו נכדות / גידול כלב לצורך שמירה

שאלה:

שלום הרב.
1.מי שיש לו 2 בנים ונכדה האם קיים מצוות פרו ורבו משום בני בנים הרי הם כבנים?
2. האם כלב רע מותר בחצר לשם שמירה, במקום בעל שער ברזל שלא ניתן להיכנס , וכאשר הוא לא קשור בחצר רק אם באים אורחים וכו'.

תשובה:

שלום רב,

1. לא. כך נפסק בשו"ע אבה"ע סי' א' ששני בנים אינו מקיים פריה ורביה גם כאשר יש לו נכדות.

2. לצורך שמירה מותר. ובכל מקרה אם הוא אינו נושך או מפחיד אחרים מותר. ראה עוד כאן.