לבקש מאחרים לממש את המבצע לצורכו

שאלה:

היי,
יש מבצע באושר עד של 2 מטרנות ב- 90 שקל
ומותר לכל אדם לקחת מוצר אחד (הכוונה רק 2 מטרנות בלבד )
האם מותר לי לומר לכמה אנשים זרים שהם יקנו בשבילי ואז מביאים לי את זה את המוצר
האם הדבר מותר – לפי פוסקי ספרד.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לבקש מהם שהם יממשו את הזכות שלהם ויקנו לעצמם, ואתה תרכוש מהם.

בהצלחה.

נימוקים:

יש זכות לכל קונה לרכוש את המבצע. וזכותו של קונה לרכוש מטרנה גם אם אין לו צורך אישי אלא רוצה לרכוש ולתת מתנה לקרוב, או למכור לאחרים. ולכן מותר לך לבקש מהם שהם יממשו את המבצע, ואח"כ ימכרו לך.