תביעת ביטוח על אובדן מזוודה

שאלה:

עשיתי ביטוח על המזוודה שלי בשביל הטיסה,
בפועל כשהגענו לצ'ק אין אמרו לנו שגם את המזוודה שתכננתי לקחת איתי צריך להכניס לבטן המטוס כי אין מקום במטוס.
כשנחתנו התברר שהמזוודה הזו לא הגיעה.
האם אני יכול לתבוע את הביטוח על המזוודה השניה [כי אין מידע איזו מזוודה כלולה בביטוח], או שכיון שמראש לא התכוונתי אליה, לא חל עליה הביטוח.
והאם יש הבדל בין ביטוח מחברה יהודית [הראל] לבין ביטוח מחברה גויית [חברת הטיסה], כי זה בוטח במקביל אצל שניהם.

תשובה:

שלום וברכה,

הביטוח מבטח את מה שנכנס לבטן המטוס וכל מה שהוכנס לתא מטען של המטוס נכלל בביטוח, זה לא משנה בדיוק אם זה מזוודה אחת או שניים, ולכן אם לא הסכימו לך להכניס את המזוודה למטוס והכניסו לך למטען זה נכלל בביטוח. ולכן מותר לך לדרוש מהביטוח על המזוודה שנעלמה.

בהצלחה.