דברים הבאים מחמת הסעודה

שאלה:

שתי שאלות בבקשה, לגבי ארוחת בוקר ביום יום:
א. אם אני שותה מים (פחות מרביעית) טרם ברכת המוציא (פת שחרית), ואני יודע כבר אז (בזמן הברכה על המים) שאני יאכל דבר קינוח שברכתו היא "שהכל" (לפני ברכהמ״ז), האם עלי לברך שהכל על הקינוח? (אני נוהג לברך על קינוח) או שמא פטרתי אותו עם הברכה על המים שלפני ברכת המוציא.

ב. אם לא שתיתי מים לפני הלחם, אלא אכלתי לחם ואז הגישו קינוח (ידעתי כבר בברכת הלחם שיביאו קינוחים שברכתם מזונות ושהכל) האם אני צריך לברך על הקינוחים?

תשובה:

שלום וברכה

1. פטרת אותו ואין צורך לברך שוב.

2. על קינוח מזונות מברכים רק אם יש לו כל תנאי פת הבאה בכיסנין, הוא גם ממולא גם מתוק וגם דק ונכסס, למשל וופל או בקלוואה, אבל שאר מיני מזונות הם ספק פת ולא מברכים עליהם באמצע סעודה, על קינוח שהכל יש לברך באופן זה.

שנה מבורכת.