כיבוד הורים

שאלה:

שלום רב אני בן 16 ובכל שנה לפני ראש השנה יש לנו אירוע של רב הלל פלאי שהישיבה מארגנת עם כמות אנשים גדולה השנה בגלל המצב יעשו אותו באיצטדיון וינטר שזה מקום פתוח וצוות מד"א יהיה נוכח באיזור (וגם קיבלו על זה אישור) עכשיו לי האירוע הזה עושה את ראש השנה ומקדם אותי בעבודת ה' ואני באמת לא יכול בלי זה ואמא שלי לא רוצה שאני ילך לזה בגלל המצב ואני לא מסכים עם הדעה שלה אז האם אני מחוייב להקשיב לה גם אם זה אומר שראש השנה שלי יראה אחרת כי האירוע הזה הוא חלק בלתי נפרד אצלי מראש השנה?

תשובה:

שלום וברכה

תמיד יש לשמוע בקול אמא ולא לצער אותה, תנסה לשכנע אותה בעדינות בכך שהכל לפי הכללים וההנחיות ותהיה עם מסכה כל הזמן, אני מקווה שהיא תסכים, והעיקר לזכור שעיקר העבודת ה' היא ליישם את הדברים הלכה למעשה, ולכן החיזוק הכי גדול הוא לשמוע בקול ההורים.

ברכה והצלחה.