גדלות ה' יתברך

שאלה:

שבוע טוב,
1. כתוב בשמונה עשרה "מי כמוך בעל גבורות ומי דומה לך מלך ממית מחיה ומצמיח ישועה"-מי דומה? התנאים דומים לה' בהחייאת מתים.
2. כתוב "פּוֹדֶה וּמַצִּיל, בְּכָל עֵת צָרָה וְצוּקָה" כשאני מבקשת שה' ירחם עלי כשיש לי איזו צרה הוא לא תמיד מרחם מסתמא זה לטובתי אבל עדיין השאלה עומדת
3.ועוד כתוב "בְּרָעָב זַנְתָּנוּ, וּבְשָׂבָע כִּלְכַּלְתָּנוּ, מֵחֶרֶב הִצַּלְתָּנוּ, מִדֶּבֶר מִלַּטְתָּנוּ, וּמֵחֳלָאִים רָעִים וְרַבִּים דִּלִּיתָנוּ" זה לא נכון לכל הזמן למשל כשהיו מלחמות אז למה לא כתוב רק על זמנים מסויימים??

תשובה:

שלום וברכה

1. הכוונה שהיחיד שמסור בידו מפתח החיים להחיות מתים או גם להמית אדם זה רק בורא עולם. גם מעשים מסויימים על אלישע או תנאים מסויימים שהחיו מתים, אין הכוונה שהדבר נעשה על ידם ומכוחם, אלא בכוח תפילתם, בבחינת צדיק גוזר וה' מקיים, מי שמחייה וממית הוא רק בורא עולם.

2,3. כנ"ל. מי שמציל אותנו מכל הצרות והחולאים הוא רק בורא עולם. נכון שהדבר נתון לשיקול דעתו מתי טובתנו להנצל ומתי חלילה להתייסר, אבל כל טובה שקיבלנו, כל הצלה וכל רפואה, הכל תמיד רק ממנו, ולכן רק אליו יש לפנות, ורק ממנו יש לבקש.

שנזכה לכל הטוב.