שחייה לנשים במקום שיש מתפעל גבר

שאלה:

אם מותר לאשה לשחות במקום שהמטפלת היא גבר והוא לפעמים נכנס לדאוג למסננים בזמן שהנשים שוחות
למרות שאסור לו להיכנס

תשובה:

יש להמנע מלשחות שם עם בגד ים שאינו צנוע. ואפילו בבגד ים צנוע זה לא לכתחילה, בים שהמציל צריך להשגיח ולעבוד קשה כל הזמן והעבודה לחוצה, נהגו להקל לומר שהוא טרוד במלאכתו, אבל כאן הוא סתם נכנס בניחותא.. אמנם אם אינו משתהה שם כלל יש להקל בבגד ים צנוע.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רב תודות.לכאורה היא לא מכשילה אותו כי הוא לא מצווה.ולפני בעל חי הרי אין איסור.איפוה כתוב שגם גוי כלול באיסור כוונתי לא על פנים משורת הדין,ומאיפוה נלמד האיסור.