מניעת נשים מלבוא לבית הכנסת בימי הקורונה

שאלה:

שלום
1. לאור הגבלת כמות המתפללים ל 19, האם יש לבקש מהנשים להימנע מלהגיע לביה"כ מאחר שאין להן חיוב בניגוד לגברים?
אשמח למקורות אם יש.

תשובה:

בבתי כנסת רבים כך קבעו, גם בבית הכנסת בו אני מתפלל, אין כאן ענין למקורות, הרעיון פשוט, כיון שהגברים מחוייבים בתפילה במנין והנשים לא, הגיוני שהקהילה מקבלת החלטה מושכלת לאפשר לכמה שיותר גברים להגיע גם אם בשל כך הנשים תמנענה מלבוא. הנושא של הגעה לבית הכנסת אינו סתם פעילות חברתית, השיקול ההלכתי הוא הקובע בענין זה.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לדעתי מעבר לשיקול ההלכתי קיים גם שיקול של בן אדם לחברו. לפעמים סגירה של עזרת נשים פוגעת מאד בנשים המתפללות המגיעות לבית כנסת כל שבת. הצער שגבאי יכול לגרום להן בהחלטה כזו, מי יודע מה זה נחשב בשמים. ואני יכולה להעיד שאצלנו בבית הכנסת הגבאי תכנן לסגור את עזרת הנשים לצורך גברים ואמרתי לו שההחלטה הזו שלו פוגעת בי מאד מאד ברמות שאינו יכול להבין זאת וכאדם צדיק הוא מיד אמר בשום פנים לא. הגברים יסתדרו ואכן עזרת הנשים פתוחה ב"ה והגברים מסתדרים. חלקם בפנים חלקם ליד הדלת חלקם ליד החלון ולא קורה כלום. כולם זוכים להתפלל. ואף אחד לא אומר צר לי המקום, וכן שומרים על כללי משרד הבריאות.