אינטרנט מסונן בבית

שאלה:

בס"ד
ראיתי שיש רבנים שאוסרים אינטרנט מסונן וסמטפונים כשרים גם לצורכי פרנסה. ושאפילו לשמוע שיעורי תורה דרך זה זה לא טוב.
רציתי לשאול כיצד כדאי לנהוג בעניין ועד כמה צריך להחמיר בנושא
שהרי בימנו מאד קשה להתנהל בלי שימוש באינטרנט וסמרטפונים בכלל כגון מיילים, בנקים ואפליקציות שימושיות כגון וויז וסורק
וגם לגבי שיעורי תורה זה מועיל לי הרבה ובודאי גם האתר הזה,
האם באמת יש מקום להחמיר שלא להשתמש באינטרנט מסונן גם לצרכים תורניים?

תשובה:

אם הוא מסונן כהלכה באופן המאושר על ידי ועדת הרבנים לעניני תקשורת, זה בסדר. רק שלא תהיה גישה לילדים, הם לא צריכים אינטרנט כלל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה רק לצרכי עבודה והתנהלות, זה לא כלי של בידור ובילוי. כאשר זה ברור באוירה אין מקום אפילו לשאלה, הם גדלים עם זה כדבר פשוט.