עין הרע – איך מזיקה למי שלא נגזר עליו נזק?

שאלה:

שלום לכולם.
יש לי שאלה ממש חשובה לי.
כתוב בתורה על עין הרע ושקיים דבר כזה והרבנים מדברים על כך שהרבה מתים מזה.
השאלה שלי היא , אם הקב"ה מחליט מתי לקחת את הנשמה ומה יקרה לבן אדם אז איך קיים משהו יותר חזק ממנו ? איך העין משפיעה על האנשים אם בסופו של דבר בורא עולם מחליט מה יהיה איתו ?
זה איפשהו נוגד..

תשובה:

שלום וברכה

שאלה מצויינת! ואגב השאלה לא רק על עין הרע אלא בכלל, למה לשמור על בריאות ולמה להזהר בכביש וכו'… והתשובה היא כך, כאשר אדם בא לידי סכנה ולא משנה אם זה עין הרע או כביש סואן שהוא חוצה אותו בלי להביט ימין ושמאל, יש לו דין מיוחד האם הוא זכאי שיארע לו נס וינצל או לא. כלומר, גם אדם שלא נגזר עליו היום נזק, עדיין זה לא אומר שמגיעה לו הזכות המיוחדת להנצל מפגע שבאופן טבעי אמור לפגוע בו, בשביל לזכות לכך יש צורך בזכויות נוספות.אפשר להאריך הרבה בזה אבל העקרון ברור.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה הפירוש: "פגע שבאופן טבעי אמור לפגוע בו" – הלא אין איזה טבע עצמי, ש'אמור' או יכול לפעול ביוזמה עצמית, שלא מאת הבורא

  2. בורא עולם מסתתר בטבע, חז"ל אמרו לנו שאדם שמהלך תחת קיר נטוי שעומד לקרוס, ונעשה לו נס ולא נפל עליו, מנכים לו מזכויותיו, משום שהבורא נתן כללים בטבע שלפיהם הוא רוצה לפעול, וכל חריגה מכך מצריכה זכויות.