האם יש צורך לספר בשידוכים על בעיה הלכתית שנויה במחלוקת?

שאלה:

שלום רב
בחור ישיבה שמתפקד לו רק "אשך" אחד והרופאים אומרים שניתן להוליד עם אשך אחד
וכעת הוא בשידוכים
האם יש להודיע לצד הכלה על כך או לא
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם כוונתך למחלוקת הראשונים האם אדם כזה מותר בקהל. (ויש גם נפק"מ אם זה הימני או השמאלי) ראה בהרחבה באבה"ע סי' ה'.

למעשה הקהילות יעקב נשאל בשאלה זו והוא מביא על כך דיון בסוף קהילות יעקב על יבמות. ומסקנתו היא שאין צורך לומר, ועיקר ראייתו מאדם שנולד לאב שאינו יהודי שהגמרא בימבות מביאה מחלוקת בזה האם הוא כשר לקהל או לא. ושם הביאה הגמרא שם מה,ב: אתא לקמיה דרב יהודה, א"ל: זיל איטמר, או נסיב בת מינך. וכי אתא לקמיה דרבא, א"ל: או גלי, או נסיב בת מינך שאחד האמוראים יעץ לו לגלות למקום שלא מכירים אותו ושם יוכל להינשא". כלומר, שינשא בלי לומר שיש לו בעיה הלכתית. ראה שם בקהילות יעקב.