לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צניעות – יופי האשה

שאלה:

רציתי לשאול, מה בדיוק הגישה החרדית/דתית לצניעות של אשה, לפי מה שהיה אמור להיות היה צ"ל שברחוב תתצטנע מאנשים ובבית בפני בעלה זה המקום שבו מתקיים הייעוד של היופי של אשה, ולמעשה הגישה החרדית היא לא ככה אלא גם בבית אשה מתלבשת צנוע, א"כ מהי המטרה ביופייה ואיך מסבירים את כל הפסוקים ומאמרי החז"ל במעלת יופי האשה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יופיה של האשה בא לידי ביטוי בחדרי חדרים בין בני הזוג בלבד, אין לו ענין עם שאר בני המשפחה, הוא לא מיועד אלא לילדיה אלא לזוגיות שלה עם בעלה, ושם זה אכן בא לידי ביטוי כמובן. מלבד זאת, לבוש צנוע אינו אומר לבוש שאינו יפה, מותר לאשה להתיפות גם בבית וגם בחוץ לפי גדרי ההלכה, זה צורך נפשי לאשה, וחז"ל הזהירו על חובת הבעל לקנות לה בגדים יפים וכו', אלא שיש לזה את הגדרים והכללים כיצד זה נעשה.