לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צניעות במקווה גברים

שאלה:

בס״ד
במחילה, באיזה סדר נהוג להכנס לבית הרחצה ולצאת ממנו? האם החובה היא להסיר את הבגדים בו וגם להתלבש בו? ומה בקשר לציצית, האם ראוי להסירה בו ולהשאירה תלויה שם?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתך למקווה ציבורי ומכאן השאלה. בכל נושא הצניעות תמיד המנהג בל מקום הוא הקובע. וכיון שדרך בני אדם שיש בכל מקוה בית פנימי בית אמצעי ובית חיצון, כלומר יש את חדר הטבילה עצמו והמקלחות שם כולם ערומים, ויש את החדר האמצעי שם מתלבשים ויש את החדר החיצון שם משלמים נוטלים ידים וכולם ושם כולם לבושים, כך היא ההנהגה וזה בסדר ואין צורך להחמיר יותר. אמנם כתבו הפוסקים שאדם בעלייתו מהטביל מול אנשים ישתדל לכסות ערותו, לא חייב בגד יכול להעמיד מעט את הידים כנגד וכדומה דרך צניעות.