הזכות לעלות לארץ ישראל!

שאלה:

שלום וברכה,
אדם שעשה עליה לארץ ישראל… והוא שומר תורה ומצות. השאלה איזה מצוות עליו לדעת ולשמור מה שלא נהוג בחול.
כגון שביעית, מעשרות… איזה מצוות מעשיות יום יומיות שיש לו לדעת שלא יפספס וישגה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אכן העיקר הוא המצוות התלויות בארץ, גם ספק ערלה בארץ ישראל מחמירים בשונה מחו"ל, יש גם שאלות רבות שמתעוררות בעקבות המגורים במדינה יהודית חילונית, כמו השימוש בחשמל בשבת, שיש מקפידים להשתמש רק בגנרטור כשר שלא נעשות בו מלאכות בשבת, וכיוצא בזה. העיקר הוא לזכור שכל המצוות שהוא עושה היום זה משהו אחר לגמרי ממה שעשה בחו"ל… ידועים דברי הרמב"ן בסוף פרשת אמור שכל המצוות בחו"ל תכליתן הוא רק בגדר הציבי לך צייונים שלא תשתכח תורה מישראל [זה דאורייתא, אבל תכלית הקיום אינה קיימת שם] ועיקר מטרת ויעוד ותיקון המצוות הוא בארץ ישראל ויש לשמוח שזוכים לכך!

ישוב טוב!