בירור גבולות ארץ ישראל

שאלה:

האם זה נכון שיש כזה דעה או שיטה שאנגליה נחשבת ארץ ישראל לפי מה שכתוב בסוגיה הידועה בגיטין עם התוספות ושמעתי שהחתם סופר כותב את זה מפורש על אנגליה, האם כבודו יוכל לבאר לי את המצב?

תשובה:

במאמר שהבאנו כאן באות ד' מבוארים הדברים היטב. כדאי לקרוא את המאמר כולו במתינות.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן כבר קראתי את המאמר הנ"ל אך שם הוא טוען בפירוש גמור שאנגליה לא נחשבת חלק מארץ ישראל בשונה מצרפת וכו' ואילו החתם סופר אומר מפורש על אנגליה שהיא כן חלק מארץ ישראל וחשבונו עימו אז איך מאמר בן זמננו בא לסתור את דברי החתם סופר דווקא ראיתי כמה וכמה סברות שתומכות בשיטת החתם סופר איך שזה הגיוני, אשמח למענה מנומק מבואר ומפורט, תודה רבה!