צמחונות

שאלה:

ב״ה
אני צמחוני, לא אוכל בשר ועוף. בליל הסדר יש כמובן את הזרוע עליה מברכים כמצווה, האם זהו חטא אם לא אוכל מהברכה? כיצד עליי לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה אדרבה, נהוג שלא לאכול את הזרוע בליל הסדר… רק מניחים אותה על הקערה זכר לקרבן פסח. בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה שכחתי להרחיב, אם אני לא טועה זכור לי שיש להכין לסדר הפסח שני סוגים של בשר. אין זה אומר שמצווה לאכול בשר בליל הסדר?

  2. יש מצוה לאכול בשר בכל יום טוב, אין לזה קשר עם ליל הסדר דוקא, אבל הנושא של זרוע זה להניח על הקערה זכר לפסח