מצה ללא גלוטן לילדה בת שש

שאלה:

ביתי בת ה6 רגישה לגלוטן, ושאלתי האם יש חיוב לקנות לה מצה משיבולת שועל ללא גלוטן שהיא יקרה מאד, או שבגיל זה עדיין אין חיוב וניתן להסתפק בקיום שאר חלקי הסדר, ואילו בתור "מצה" תאכל קרקר מתפוחי אדמה ללא גלוטן?

תשובה:

שלום וברכה לכאורה, אם היא יכולה לאכול כזית מצה בכדי אכילת פרס, והיא כבר בתורת מצות חינוך [אם אינה יכולה לגמור כזית בכדי אכילת פרס, והרבה ילדים בגיל הזה אינם יכולים או שקשה לשכנע אותם לעשות זאת… היא לא באה עוד לכלל מצוה זו] אזי היא כבר בגיל חינוך וחובת האב לדאוג לה לקיום המצוה. תחשוב ותבדוק אם לפי דעתך היא כבר בענין. בהצלחה