זמן אמירת הנותן לשכוי בינה

שלום לכבוד הרבנים,
אני בתהליך התקרבות. התרגלתי להגיד ברכות השחר בעת הקימה ולפני שילדי מתעוררים. זה יוצא בשעות הבוקר המוקדמות לרוב כשעדיין חשוך (בין השעות שלוש לחמש וחצי בבוקר). בסידור שברשותי (סדור תפילת יוסף עם פסקי משנה ברורה) כתוב בדיני ברכות השחר ס' ג, שהמשכים קודם אור היום מברך כל סדר הברכות חוץ מברכת הנותן לשכוי בינה אלא אם שמע קול תרנגול, ובדיעבד אם בירך אותה אחר חצות הלילה יצא וגו'.
ושמעתי אך איני זוכרת את המקור, שאם יש חשש שאשכח לברך הנותן לשכוי מאוחר יותר, עדיף לומר זאת מלכתחילה עם כל הברכות גם לפני שיאיר היום ואכן אני חוששת שאם לא אקרא את הנותן לשכוי עם כל ברכות השחר, יהיה לי קשה לזכור לקרוא אותה מאוחר יותר.
שאלתי במצב כזה, האם אני יכולה לקרוא את ברכת הנותן לשכוי בינה גם לפני שיאיר היום?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לומר את כל סדר ברכות השחר.

בהצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה! תזכי לכל הישועות!

הצטרף לדיון

תגובה 1