אדם שהתחייב לשלם תשלום של אחרים

שאלה:

בס"ד לפני כשתים עשרה שנים הבטיח לי רב לשלם חוב בתנאי שאני יסכים לוותר על חצי הסכום של אדם שחייב לי כ 17000דולר ביקשתי 10000 דולר והרב אמר שאם אני אוותר הרב יהיה מוכן לשלם 5000 דולר. כל שנה אני לפני יום כיפור מבקש והרב מבטיח שישלם ואף לקח את פירי החשבון להפקיד. אשמח לקבל את תשובתך.

תשובה:

שלום וברכה,

ויתור על מנת שאחר ישלם זה לא וויתור אלא מעין מכירת החוב – שמסכים לגבות מחיר נמוך מאדם שלישי ולא יגבה את כל החוב מהלווה. אבל הצד השלישי לא שילם, חוזר החוב של הראשון. ועל כן עליך לחזור לבעל חוב הראשון ולתבוע ממנו את החוב.

בהצלחה.