סידור שמות הגט הגט

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני ובעלי בתהליכי גירושים, רציתי לדעת הסבר איך עובד קבלת הגט,בירור שמות? האם זה שאמא שלי לא דוברת עברית טוב מהווה בעיה? מה אני צריכה לומר לדיינים? אמי יהודיה ואבי נוצרי, אני לא מכירה את אבי מעולם לא הייתי איתו בקשר ולא ראיתי אותו,הוא חי ברוסיה ואנחנו עלינו ארצה. עברתי לפני החתונה(6שנים)בירור יהדות. אשמח לתשובה מהירה תודה רבה בשורות טובות בע"ה.

תשובה:

שלום וברכה,

העובדה שאמא שלך לא דוברת עברית לא משנה כלל. את אמורה לומר לבית הדין שאביך גוי, והם יראו איזה שם של האב לכתוב בגט. בכל מקרה הנושא של השמות נתון לדיינים, את רק אמורה לתת להם את הנתונים כהוויתם, וכן שיהיה לך מכר בבית הדין שיעיד על השם שלך. ולצורך עדות על השם שלך אין צורך בעד כשר אפשר גם עד פסול.

בהצלחה.