להניח מחסן על הגג המשותף

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר לשכן להניח מחסן כתר על גג משותף? ובמידה ששמו כמה שכנים מחסן כזה על הגג ומגיע שכן נוסף שטוען שלא נותר לו מקום לעצמו, האם יכול לתבוע משהו?

תשובה:

שלום וברכה,

גג בניין משותף שייך לכלל הדיירים וזכות ההשתמשות שייך לכולם, וכל אחד יכול להשתמש בגג שימוש סביר. אם אחד הדיירים החליט להניח מחסן על הגג, אם השימוש סביר – לא ניתן לעכב בעדו. אם כמה שכנים הניחו גג יכול אחד השכנים [שנשאר בחוץ] לדרוש שיפנו לו מקום להשתמש בגג, או שכל השכנים שמשתמשים בגג יפצו אותו כספית.

בהצלחה.

מקורות:

הגג בבניין משותף שייך לכולם יכולים כולם להשתמש בצורה שווה. ולכן או שיחלקו את הגג בחלקים שווים, או שישלמו למי שלא נותר לו מקום.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. האם השכן הגר בקומה עליונה יכול לטעון שאין לו כל בעיה שישתמשו בכל הגג חוץ מהשטח שעל הגג שלו.
    כלומר הוא טוען שרוצה את הגג מעל הדירה שלו נקי וריק, או שטוען שעלול להיות נזילות וכובד משקל וכו'.
    ??

  2. הגג מעל גבי ביתו אינו שייך לו אלא לכלל הדיירים בשותפות. ולכן אם יש סיבה מוצדקת שהשימוש במקום עלול להביא נזילות, יכול לעכב. אבל אם הטענות לא נכונות לא יכול לעכב על שימוש מעל גבי ביתו.

  3. בגג יש איטום ואפן הנחת המחסן מונח על עץ ייעודי מיוחד למנוע נזקים.
    מדובר בבניין חדש שאין שם מחסנים כלל וקיים מצוקה גדולה לדיירים בכך שאין היכן לאחסן.
    הגג גדול ויש מקום מרווח שאין בו כל שימוש וייעוד ומה גם הקירות מסביב הם בגובה 2 מטר.
    שאלתי האם עצם הנחת המחסן שמיועד לאחסן דברים למספר דיירים לדברים שקיים בהם שימוש חד שנתיים ואפילו פחות, האם זה נכלל בשימוש סביר??
    האם עצם הקמת המחסן בכלל שימוש סביר??

  4. טענתו שאם יהיה רטיבות הוא הראשון שיפגע בנזק ישיר מכיוון שהוא גר בקומה העליונה.
    חשוב לציין כי הקבלן כתב לנו שאינו מסיר את אחריות על האיטום במצב שנציב מחסן על הגג

  5. האם דעת רוב שכנים יכולים להתנגד בטענה שאינם מסכימים שיהיה שטח ייחודי לאדם פרטי וזה מאחר ואין מקום לכולם מחסנים על הגג.
    כעת יש הרבה מקום במצב הנוכחי והגיע מצב שלי אין אז גם לך לא יהיה
    מה עושים במצב כזה?
    ומה עושים במצב שדייר מעוניין לפנות ולהתלונן בבית משפט נגד המחסן וגם נגד דוד מים של שבת ששכן נוסף העמיד?

  6. כאשר אין מקום מספיק לכולם להניח מחסנים, יש לחלק את הגג לזמנים, שכל שכן יהיה לו זכות לתקופה מסוימת. או שהשכנים שלא מקבלים מקום למחסן יפוצו כספית מהשכנים שמניחים מחסן. וצריך לעשות הכל כדי למנוע מריבות בין שכנים.
    השכן שפונה לבית משפט נגד הנחת מחסן ודוד מים, הרי מרים יד בתורת משה שפונה לבית משפט. ויתכן מאוד שגם מכלה את ממונו לריק כיון שהבית משפט לא יקבלו את הטענה שלו.