נטע עץ ברה"ר למי שייכים הפירות

שאלה:

שלום . השאלה היא על מי שנטע עץ פרי ברשות הרבים (באישור הרשיות או בלי ) האם יכול לטעון בעלות על הפירות ?

תשובה:

שלום וברכה,

נטע עץ ברשות הרבים, אם יש לו היתר מהרשויות, הרי המקום שאול לו, והפירות שייכים לנוטע את העץ. אבל אם נטע ללא רשות הפירות שייכים לרבים. הכלל בזה שהפירות תמיד שייכים לבעל הקרקע, ומאחר והקרקע של בני רה"ר, הפירות שייכים לבני רה"ר, ואין לנוטע בעלות על הפירות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קסח גבי נהר שעקר את העצים של ראובן ונטען בשדה של שמעון, אם העצים ללא גושי אדמה, הפירות שגדלו שייכים לשמעון. ואם נעקרו עם הגושים, שבזה אין איסור ערלה תוך ג"ש, ונמצא שהגוש של ראובן התיר את הפירות בג' שנים הראשונות, לכן חולקים בו בפירות, ולאחר ג' שנים כל הפירות של שמעון. מבואר שהפירות תמיד שייכים לבעל הקרקע.