האם מותר להדפיס ולקרוא מאתר זה?

שאלה:

שלום כבוד הרב אני רוצה להדפיס מידע מאתר מסוים, אך לא יודע האם מותר הדבר. וגם לא יודע האם מותר לי לקרוא שם בכלל בתור מישהו שהוא לא סטודנט ולא לומד בבר אילן. השאלה הזו מרגישה לי מיותרת כי האתר הרי לא נעול באיזו סיסמה ולא ראיתי שכתוב שאסור (אולי לא חיפשתי מספיק) אך יציק לי אם לא אשאל. מהאודות של האתר (שמתי שלוש נקודות לקצר) : "Java מההתחלה הוא אתר שנבנה כחלק מהסדנא לפרוייקטים במחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב, אוניברסיטת בר אילן, על ידי… האתר מיועד לסטודנטים, בעלי רקע בסיסי ב ++C, אשר מעוניינים להתחיל ולתכנת בג'אווה… תודה כבוד הרב ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה,

אתר שפתוח לציבור הרחב, אין איסור להיכנס לאתר ולקרוא את התכנים שם. האתר שלא חוסם את דרכי הגישה, חפץ לשרת את הציבור ולתת את המידע. ולכן מותר ללמוד דרך האתר, וכן מותר להעתיק ולהדפיס לצורך פרטי את המידע של האתר.

בהצלחה.