מוזיקה קלאסית לתינוקות – האם משפיע על הנפש?

שאלה:

שלום הרב, יש לי דיסק עם מוזיקה קלאסית לילדים(רק מנגינה ללא שירה כלל) עם יצירות של גדולי המלחינים כגון בטהובן ועוד… אני מעוניין שהתינוקת תאזין לנגינה שכן שמעתי שזה עוזר לפיתוח המוח אצל תינוקות אשתי לא רוצה להשמיע את הדיסק לתינוקת שלנו בטענה שהיוצרים החדירו את את נפשם הטמאה בנגינה וכך באמצעות המנגינה התינוק קולט טומאה. האם זה נכון וכדאי להימנע מכך?

תשובה:

אין טומאה בניגונים כאלו שהם לחן ללא מילים ואפשר בהחלט להשמיע לה אותם. אבל רק בהסכמה ובשמחת לב כל הנוגעים בדבר…

רוב נחת ושמחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. טומאה??
    אם יש טומאה זה אולי דווקא במוזיקה ה"חסידית" הכל כך נפוצה בצבור שלנו… לא צריך להגיע לטומאה, יש כל כך הרבה שירים שמי ששומע אותם יבין מיד שמדובר שמוזיקה של בני חם וכדומה.