חלום על בעלי שנפטר

שאלה:

שלום כבוד הרב בעלי נפטר לפני שלושה חודשים הוא נרצח לא בישראל. אתמול פעם ראשונה שחלמתי עליו חלמתי שאני עם אבא שלי בגן שעשועים והוא משאיר לי 100 שקל מתחת משהו ואז בעלי בא לגן שעשועים ואני לוקחת את הכסף שאבא השאיר לי היה 2 שטרות של 50 ומלא שטרות של 200 ות.ז אני לוקחת את הכל ואנחנו הולכים הביתה בחלום אני מתלהבת ומחבקת אותו והוא סגור ופחות עף עלי ואני אומרת לו למה אתה ככה לא הייתי עם אף אחד כל כך התגעגעתי אלייך רק לך חיכתי אתה לא מתלהב כי היית עם הרבה נשים בגלל זה ואז הוא נכנס לשירותים ושהוא יוצא הילדים קופצים עליו והוא אומר שלום ובא לחדר הוא מתיישב על המיטה ואני מרימה לו את החולצה ואין לו שום קעקועים ושום פצע של ירי אני אומרת לו ואוו איזה יפה עבר הפציעה איך אני גאה בך שהצלחת להחלים בחלום אני מביאה לו קערה עם שקלים ואומרת לו קח שמרתי לך את זה והתעוררתי. אני רוצה לציין שהקערה עם המטבעות לקחתי אותה כאשר הוא מת ובחלום החזרתי לו בדיוק כמו שלקחתי בחלום הוא היה בלי פנים וסגור ומבוייש ולא דיבר בכלל תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מצטער וכואב יחד איתך את הקרע העצום, אני בטוח שזה לא קל, בורא העולם ירפא לשברכם ומעתה שתדעו רק שמחה כל הימים.

החלום הוא טבעי, חושבים וחושבים במשך היום וטבעי שזה בא בחלום הלילה. מה שמאוד חשוב לדעת, שבעולם האמת אדם מגיע רק עם הזכויות שאסף לעצמו כאן בעולם הזה, אין שום דבר אחר, ושם כבר אי אפשר לאסוף זכויות נוספות. אין שום מצוה שאפשר לקיים שם. ולכן החסד הכי גדול שניתן לעשות עם הנפטר, הוא לעשות עבורו מצוות לעילוי נשמתו. כל אמירת תהילים, התחזקות בשמירת מצוות, שבת כשרות טהרה וכדומה, כל זה בשבילו דבר עצום, וההכרת הטוב שלו היא מדהימה. לכן קבלי על עצמך להתחזק, וכמובן תדאגו שיהיה מי שיאמר עליו קדיש בשלושת תפילות היום בבית הכנסת, זה דבר שמאוד חשוב לנשמה שלו.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.