נוסח שינוי שם לאדם חולה

שאלה:

איך הוא הנוסח השלם(טקס) כדי להוסיף שם? השם של החולה הוא ’ראובן’ ורוצים להוסיף ’רפאל’, ויקרא שמו בישראל ’רפאל ראובן’

תשובה:

שלום וברכה

בשינוי שם של חולה יש אכן נוסח שמופיע בספרי התהילים בחלק מההוצאות בסוף הספר. אם אין לך נוסח כזה, יאמרו: "ה' ה' אל רחום…..ונקה". הרי אנחנו נושאים עיננו למרום ומבקשים רחמי שמים על … (יזכירו את שמו העכשווי) בן … (שם אמו). והרי אנחנו מקיימים את דברי רבותינו הקדושים ששינוי השם קורע גזר דינו של אדם, ועתה אנו מכריזים כי שמו של … בן … , יהיה מעתה … (יזכירו את שמו החדש – אם משנים את השם, או את השם הקודם והשם הנוסף – אם רק מוסיפים שם) בן … . והשם החדש יתקבל לפניך להיטיב עם … (שמו החדש או השם הקודם והנוסף) בן … (שם אמו), ולסלק ממנו מידת הדין וגזרות קשות, ולבטל מעליו כל קללה ועין הרע, ויחשב לפניך … (שמו החדש או השם הקודם והנוסף) בן … כתינוק שנולד. ואם נגזר על … (שמו העכשווי) בן … גזרה קשה או רוע מזל, על … (שמו החדש או השם הקודם והנוסף) בן … לא נגזר. ויהי רצון שיקויים ב… (שמו החדש או השם הקודם והנוסף) בן … הפסוק "והסיר ה' ממך כל חולי… בכל שונאיך", "אז יבקע כשחר… תצמח". "כי אורך ימים… יוסיפו לך", אמן סלה."

ואחר כך טוב לומר לפי סדר אותיות שמו את שמונת הפסוקים המתחילים בכל אות, ממזמור קי"ט בתהלים.

רפואה שלמה ובשורות טובות.