עובד שמכר ללקוח כרטיס כניסה במחיר מוזל

שאלה:

שלום וברכה לפני תקופה הייתי באתר הסקי בחרמון באתר גולשים מראש ההר לתחתיתו ועולים באמצעות רכבל לראש ההר השימוש ברכבל באמצעות כרטיס אותו רוכשים בקופה והוא מיועד לשימוש יום שלם לפני שניגשתי לקופה לרכוש כרטיס ניגש אלי אחד מעובדי המקום והציע לי לקנות ממנו כרטיס בחצי מהמחיר בקופה השערתי שהוא השיג את הכרטיס בצורה לא כשרה שתיים אשאל א מותר לקנות ממנו? ב קניתי ממנו האם עלי לחזור ולשלם למפיעלי הרכבל?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור שהכרטיס של העובד אינו שלו, והעובד גזל את הכרטיס, אסור לקנות מהעובד. ואם עבר וקנה מהעובד חייב לרכוש כרטיס מהקופה פעם שנייה. אמנם אם לא ברור שהעובד גנב את הכרטיס, ויתכן והכרטיס ניתן לעובד והעובד מעדיף להרוויח כסף ולמכור את הכרטיס בזול, מותר לקנות ממנו. אם העובד מכר את הכרטיס בחשאי, הרי זו ראיה שהכרטיס גנוב והלקוח צריך לשלם פעם שנית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנח סעיפים א – ג שמבואר מה מותר לקנות מעובד אצל בעל הבית. ואם אמר הטמן ומכר בחשאי – לעולם אסור לקנות ממנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב כתב

    "" אם העובד מכר את הכרטיס בחשאי, הרי זו ראיה שהכרטיס גנוב והלקוח צריך לשלם פעם שנית. ""

    אבל באמת זה לאו דוקא.אולי הבעלים התנו עימו שאסור לו למכור את זה.( האם באמת במצב כזה מותר לו למכור את זה? … )

  2. אם יש סיכוי שניתן לו ע"מ שלא למכור ועבר ומכר, מותר לקונה להשתמש ולא נקרא גזל. למרות שלכתחילה לא היה לעובד למכור את הכרטיס.