לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקבל כסף מגנב כדי לשלם חובות

שאלה:

שלום כבוד הרב השאלה היא ככה: פלוני נתן לאלמוני x כסף גנוב לסגור חוב משותף מהעבר. השאלה כזאת האם מותר לקחת את הכסף הזה לסגור את החוב המשותף (שאותו אדם שמחזירים לו די לחוץ לחוב שלו) וב. אם פלוני נתן לאלמוני את הכסף לצרכים פרטים אם מותר לו להנות מימנו.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקחת מהגנב כסף גזול. אם לא היה ייאוש על הכסף הגזול, דינו של החבר כחולק עם הגנב ודינו כגנב עצמו. אם היה יאוש בעלים על הגניבה, ועתה שהחבר לוקח את הכסף הגנוב מהגנב יש גם שינוי רשות, אסור לעשות כן. ואין הבדל אם לקוח מגנב כדי לשלם חובות, או לצרכים פרטיים – בשניהם אסור לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

אם לא היה יאוש דינו כחולק עם הגנב ודינו כגנב. ואם היה יאוש וכשלוקח יהיה גם שינוי רשות גם אסור לעשות כן כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שסט: אסור לקנות דבר הגזול מהגזלן, ואסור לסעדו על שינויו כדי שיקנהו, שכל העושה דברים אלו וכיוצא בהם מחזיק ידי עוברי עבירה ועובר על ולפני עור לא תתן מכשול.