הקפצה לפעילות מבצעית בשבת

שאלה:

שלום לרבנים, דבר זה קרה לי בעבר, ורציתי לדעת כיצד לנהוג להבא. קיבלתי הודעה ביום שישי, שיתכן שאצטרך ללכת לפעילות מבצעית בשבת, ואצטרך לשהות שם כמה ימים. האם מותר לי להכין תיק עם דברים שלא נצרכים לשבת (תפילין, טלפון, מטען, בגדי החלפה, אוכל) ? ומה קורה אם זה קרה בהפתעה ולא הכנתי תיק ביום שישי, האם מותר לי לארוז בשבת עצמה את הדברים הנ"ל? במקרים כאלה אינני יודע עד כמה זמין אוכל להיות לאחר השבת, ויתכן שלא אוכל לקבל את הדברים האלה אח"כ אם לא אקח אותם איתי לכאורה יש פה כמה בעיות (מוקצה,הכנה מקודש לחול, עירוב, אולי עוד משהו ששכחתי) אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

אם יש נהג גוי זה כמובן הטוב ביותר, מניחים כל מה שהכרחי בתיק אחד, טלפון לכאורה אינו הכרחי מספיק, אבל תפילין, בגדי החלפה ואוכל זה הכרחי, ויש להכין הכל לפני שבת, ובתיק יהיו גם דברים מותרים חשובים. כך שמוקצה אין בעיה, ולגבי הוצאה והכנה וכו', יש לנו את ההיתר של התירו סופן משום תחילתן לגבי כל מה שאסור מדרבנן.

בהצלחה רבה