זמני הדלקת נרות ביום שישי לפני כניסת שבת

שאלה:

חברתי גרה קבוע במרכז ושומרת שבת ולפעמים בסופ"ש (שישי-שבת) מתארחת אצל חברה שלישית אחרת שגרה בדרום. ע"פ אילו זמני כניסת שבת מקובל להדליק נרות שבת בימי שישי? האם היא צריכה להדליק לפי אזור מרכז? או לפי אזור דרום?

תשובה:

שלום וברכה

בכל הנוגע לזמני היום והלילה המקום בו האדם נמצא הוא הקובע זה ברור. יש רק נקודה אחת בנוגע להדלקת נרות, שיש מקומות שנוהגים להדליק 40 דק' לפני השקיעה ויש שנוהגים 20 דק' לפני השקיעה, אשה שגרה בירושלים ומנהגה תמיד להדליק 40 דק' לפני השקיעה יכולה לעשות זאת גם כאשר היא בתל אביב, אבל מתי השקיעה – לפי תל אביב שם היא נמצאת.