תערובת קמח ירק בדגן – ברכת המזון

שאלה:

שלום איך אני יודעת כמה מחית ירק ( לדג' דלעת, סלק וכו') אני יכולה לשים בחלה כשאני אופה ועדיין ברכתה תיהיה המוציא לחם? נגיד למתכון שכולל חצי קילו קמח ( מעט סוכר ושמן וכמובן מים) כמה אוכל להוסיף מחית ירק? (יעזור לי מאד עם הרב יוכל לענות לי בכוסות, נגיד חצי כוס וכו', אני משתמשת בכוס רגילה של 250 מל) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כדי שהברכה תהיה המוציא וברכת המזון לכל הדעות, צריך שאדם שאוכל מהלחם הזה יאכל כזית מהדגן עצמו בתוך כדי אכילת פרס. כלומר, אם נניח בפרוסת לחם יש שני כזיתים, ואדם רגיל לאכול מזה סנדוויץ בתוך ארבע דקות, אזי לפחות רבע מהכמות צריכה להיות דגן, אבל אם הוא אוכל יותר לאט, נניח פרוסה אחת בארבע דקות, אז חצי מהכמות שתהיה דגן.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רח ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, מקווה שהצלחתי להבין, למרות שמהירות אכילה של כל אחד משתנה (טוב כנראה שאחשב לפי המהירות שלי
    ואגב למיטב ידיעתי בפרוסה אין כזית אחד 27 גרם? או שאתה מתכוון לנפח ואז זה יוצא 2 ?