טלטול מנורת לד בשבת

שאלה:

שלום לרב, נורת ניאון/לד שמחוברת לחשמל מערב שבת האם מותרת בטלטול לצורך לימוד ואפילו רק כדי להאיר חלק מסוים בספר? והאם נחשבת ככלי שמלאכתו לאיסור או להיתר?

תשובה:

שלום רב

מצד הסברא אכן נראה שאין איסור לטלטל כזה פנס בשבת, שכן אף אם הוא נחשב כלי שמלאכתו לאיסור נתיר את טלטולו לצורך גופו, ואפשר שהוא בכלל נחשב כלי שמלאכתו להיתר. אולם הוראת הגרי”ש אלישיב היתה שכל נורה פלורוסנטית היא בכלל מוקצה של שלהבת ובטעם הדבר ראה מה שכתבנו כאן.