האם ראוי שנהג אוטובוס עוצר שלא בתחנה?

שאלה:

שלום קראתי עכשיו איזה כתבה שמדברת על איזה נהג אוטובוס כמה חסדים הוא עושה ואיזה נחמד הוא. אחד הדברים שהזכירו לזכותו שמה זה היה שהוא עוצר לאנשים אפילו שהם לא בתחנה בדיוק או שהאוטובוס כבר יצא והם רצים אחרי זה והוא עוצר להם ויש כמה ש טענו שזה לא יפה וזה אפילו עבירה האם יש צדק בדבריהם שהרי בגלל העצירות האלה יש אנשים אחרים שמגיעים קצת מאוחר למקום שהם צריכים להגיע. אשמח לאיזה מקורות שאוכל להוכיח להם אם זה לא נכון ואם זה נכון

תשובה:

הנושא כאן אינו מקורות אלא מידות טובות… הרי בינינו לא מדובר באדם שאוסף כל רגע בן אדם מהרחוב, והנהג גם לא יורד כל רגע כדי להעביר מישהו את הכביש… מדובר בפעמים בודדות בכל נסיעה שעוצר לאדם שעומד ממש סמוך לדלת ומדובר בשניות בודדות… כך שמי שיש לו לב, שמח להתעכב חצי דקה כדי למנוע עוגמת נפש של אדם אחר של זמן רב והמתנה בחום, ומי שלא אכפת לו מהשני… המבחן מאוד פשוט, אם הם היו בחוץ, כיצד היו חושבים שראוי לאותו נהג לנהוג…