תשלום נסיעות כאשר מכשיר התשלום אינו פועל

שאלה:

שאלה לכבוד הרבנים אודות העולה לאוטובוס ובא לשלם את נסיעתו אך מכונת התשלום אינה פועלת. פשוט (לי) שהנוסעים אינם פטורים מלשלם, אמנם: א) האם אחריות התשלום מוטלת על הנוסעים וחובה ע"פ דין להמציא לעצמו אמצעי תזכורת, כמו שמצאנו שממנים שומר לברכת המזון וכד'? או נומר שאחריות התשלום מוטלת על החברה ויש לסמוך שהיא מכניסה הפסד של נסיעות ללא תשלום לתוך מחיר של כל נסיעה? אם כהצד ב' האם בדיעבד או לכתחילה? ב) מי ששכח אם הוא השלים נסיעה, מה דינו? בברכת התורה.

תשובה:

שלום וברכה,

משרד התחבורה הורה במפורש שכאשר מכשיר בו מתקפים את הרב קו אינו פועל, הנוסע יכול לעלות ללא תשלום, ואינו חייב לשלם פעם אחרת עבור הנסיעה. כך השיבו כשבררתי במשרדי אגד. ומשרד התחבורה שלחו מכתב לבית הדין הישר והטוב, שאין חובת תשלום כאשר המכשיר אינו פועל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1