צפייה בסרטים שנפרצו לציבור הרחב

שאלה:

האם מותר לצפות בסרטים שמפרסמים ברחוב לצפות בהן באופן פרטי? סרטים שהכניסה לאולם עולה כסף! סרטים אלו הועלו לאינטרנט (לא ידוע איך כנראה נגנב או הועבר בלי רשות מהמוציאה לאור) וכך מופצים בהמון מחשבים .בהמון בתים. המפיצה אומרת חד משמעית שהיא לא סולחת למי שצופה האם יש צורך להתייחס לדבריה או שהסרט כביכול ברשות הרבים הרי כל אחד יכול לצפות בסרט בפשטות.?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק אין איסור להעתיק קלטת לצורך אישי. יש משפטנים שקבעו שגם דיסק נחשב לקלטת. לגבי דיסק של צפייה לא ברור לי החוק. ואם החוק מתיר יש להקל גם בזה. אך אם החוק אוסר, דעת הגרי”ש אלישיב לאסור בזה ואין היתר של זוטו של ים, משום שהפקר הוא רק דבר שהבעלים אינם יכולים להשתמש, אבל אם הבעלים יכולים להשתמש ביצירה, גם אם אין להם את היכולת למנוע מאחרים שלא להשתמש, אין זה הופך להפקר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם רכשנו לדוגמא תוכנה של מאגר ספרים תורניים, האם מותר לשכפל אותה לצורך אישי בלבד (שיהיה בעוד מחשב במיקום אחר על יד הבית מדרש)?