בסיס לדבר האסור בשבת

שאלה:

הרב שמעתי אם שמים פאלפון על השולחן לפני שבת אז השולחן מוקצה ואם שמו בארון איפו שיש תהילים פאלפון מותר לקחת את התהילים משם ולקרוא בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ישנה הלכה שנקראת בסיס לדבר האסור, וענינה, שכאשר אתה מניח מוקצה על השולחן ואין עליו גם חפצי היתר, השולחן עצמו נעשה מוקצה, אבל אם יש עליו גם חפצי היתר ששווים כמו המוקצה או יותר, או שיש להם חשיבות מיוחדת לשבת, כמו החלות של שבת וכדומה – זה בסיס לדבר האסור והמותר ואין בעיה. בכל מקרה גם כשהשולחן נעשה מוקצה אין איסור לקחת ממנו חפץ של היתר המונח עליו.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1