זכויות שמורות – בהעתקת שיעורי תורה

שאלה:

שלום לרבנים, יש עלון שנקרא "עלון בית נאמן", שבו מעתיקים מילה במילה את דברי הרה"ג מאיר מאזוז שליט"א. הם כתובים שם "כל הזכויות שמורות" וכו'. האם אסור להעתיק משם מדין זכויות שמורות, או מכיון שזה דברי הרב מאזוז, ואם ארצה אשמע את השיעור בעצמי ואעתיק מילה במילה ממנו, ורק לחסוף טירחא אני לוקח מהם, האם יש בזה בעיה, נגיד להכניס את המלל לספר, או להספיד לזכות את הרבים וכו'?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך להעתיק מהעלון כאשר בדעתך לפרסם את הדברים. וכמו כן להעתיק את שיעורו של הרב שליט"א ולפרסם לציבור אסור, מאחר וזכויות ההפצה של שיעורי הרב שמורים עבורו או עבור תלמידיו.

בהצלחה ומועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי כבוד הרב, אז אם שמעתי את השיעור, אסור לי לעולם לכתוב מה ששמעתי? גם אם אני אומר במילים שלי, ואומר ששמעתי בשם הרב מאזוז..
    אז איך כל גאוני עולם מעתיקים מן הספרים של מחברים מילה במילה על מנת לחלוק או שיתנו להם סיוע, הרי הם מפרסמים את הדברים?
    אשמח גם למקורות

  2. להעתיק שיעור לצורך אישי ולא לצורך פרסום – מותר. להעתיק קטע קטן מספר כדי לשאת ולתת בדברים שלהם מותר, כיון שלא לוקח מהם דבר שלם. אבל להעתיק שיעור שלם או חלק שלם מספר ע"מ לפרסם ברבים אסור. ראה בכל הספרים שמדברים בנושא של זכויות יוצרים. וראה גם בעלון המפשט גליון מספר 39.