תשלום עבור מסירת עבודה

שאלה:

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה. קבלן שיפוצים או כל בעל עסק אחר שבעקבות שיש לו לחץ בעבודה או שהוא לא מעוניין לבצע את העבודה. האם הוא יכול למסור את העבודה לקבלן אחר או לכל בעל עסק אחר ולקחת על זה אחוזים ( כסף) ? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כל בעל מלאכה שקיבל עבודה ואין לו פנאי לבצע את העבודה, יכול להעביר את המלאכה לאדם אחר, ולבקש דמי תיווך מהבעל מלאכה השני, עבור הצעת העבודה. אמנם צריך שתהיה הסכמת הבעל הבית שיסכים שיגיע בעל מלאכה אחר תחתיו.

בהצלחה.