תקצירי ספורט בווצאפ

שאלה:

שלום וברכה
יש קבוצות בווצאפ שמעלים תקצירים של משחקי ספורט רציתי לשאול בבקשה האם יש פה בעיה של גזל בהורדה וצפייה בהם בגלל זכויות יוצרים ? אני מעריך שהם היו מעדיפים שיראו דרך האתר שלהם בגלל פרסומות וכו' מדובר בתקצירים שאפשר למצוא ברשת ויש אנשים שמורידים אותם ומעלים אותם לקבוצה בווצאאפ שכל אחד יכול לראות פשוט אני עם טלפון מושגח ובלי גישה לאתרים האלה לשמחתי.

תשובה:

שלום וברכה,

צפייה בתכנים שלא נמכרים ולא נסחרים, אין איסור להעתיק, ולא חל על כך הפרת זכויות יוצרים. החברה שמביאה את התקצירים ומעדיפה שיכנסו לאתר, נחשב רק אמצעי משיכה לאתר, אבל לא נחשב להפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.