הליכה לקברים בערב ראש השנה

שאלה:

שלום

הסגוליות שבמנהג ללכת לקברי צדיקים בער"ה, זה דווקא בערב ראש השנה ממש או גם לפני כן (למשל השנה ביום חמישי במקום בער"ה שיוצא ביום ראשון) או בכלל בכל הימים שלפני ראש השנה ואין עדיפות סמוך לראש השנה?
והאם העניין הוא ללכת לקברי צדיקים? לקבר של אבא?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אמנם בפוסקים זה הובא על ערב ראש השנה, אבל כיון שעיקר הענין הוא כדי שאותם נפטרים יבקשו עלינו רחמים, מסתבר שאם אי אפשר בערב ראש השנה ממש, ניתן להקדים מעט. עיקר הענין לכאורה בקברי צדיקים כמבואר במהרי"ל הל' תענית, אבל גם ההורים מבקשים רחמים על צאצאיהם כאשר אלו באים לקברם, לכן ודאי יש לעלות גם לקברי האבות.

שנה טובה ומבורכת.