אכילת בשר בראש השנה / דגים בסעודה מפסקת

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
האם יש איסור לאכול ארוחת דגים בראש השנה ?
אשמח לתשובה כבוד הרב היקר

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור כזה, אלא שרבים נהגו באכילת בשר כמו בכל יום טוב. בסעודה מפסקת של יום הכיפורים נהגו שלא לאכול דגים משום שהם עלולים לגרום לקרי וביום הכיפורים הטבילה אסורה, ולכן נהגו לאכול את הדגים בסעודת הבוקר של ערב יום הכיפורים ולא בסעודה מפסקת.

מקורות:

לגבי השאלה אם יש מצות שמחה בראש השנה רבו הדעות, במשנה ברורה בסי’ תקצז ס”ק א כתב שיש מצות שמחה בראש השנה, וכ”כ בשאגת אריה סי’ קב, אולם בשו”ע סי’ תקכט סעי’ ו ובשו”ת בנין ציון ח”ב סי’ קנ ועוטד אחרונים כתבו, שאין מצות שמחה בראש השנה, ומה שהובא בראשונים לאכול בשר שמן הוא לסימנא טבא או משום כבוד יום טוב. וכ”כ בטורי אבן חגיגה דף ח.