שאלות לגבי שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
ביום שבת אם יש ערימת כלים על סמרטוט האם מותר להרים אותם בשבתאו שיש בזה חשש סחיטה
ועוד שאלה דוד שמש שחימם מים בשבת האם מותר במוצאי שבת ישר להשתמש במים החמים
ועוד שאלה אדם שלא ידע בדבר מסוים בשבת אם זה נחשב חילול שבת או שזה מותר ועשה ובסוף הסתבר שלא חילל האם תריך לעשות תשובה שהכ יס את עצמו לספק שחילל שבת

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין סיבה לחשוש.
  2. אין כל בעיה להשתמש במים.
  3. מסתבר שצריך לחזור בתשובה על כך שנהג בקלות דעת, אם אכן חשש באמת לאיסור, היה לו להמנע מלעשות. כדאי מאוד להחזיק בבית ספר טוב ונוח בענין השבת, כמו ארחות שבת וכדומה, ואז אם יש שאלה בודקים.

שבוע טוב ומבורך.