איך יודעים לשמור שבת?

שאלה:

שלום רב!
-האם לבחורה צעירה המתגוררת לבדה מותר לעשות קידוש?

-מה עושה בחורה ששומרת שבת וגרה בבית הוריה שמבשלים בשבת ולא מוכנים לשנות זאת והיא עצמה לא יכולה להכין אוכל לפני שבת?

תשובה:

בודאי שמותר לבחורה צעירה לעשות קידוש לבד, אבל חובה ללמוד היטב את דיני השבת, שהרי בשבת כמו שאסור לבשל אסור גם לכתוב במחשב! ובכך ששאלת שאלה זו בשבת בעצם פגעת בקדושתה! לכן מאוד חשוב ליצור קשר על סניף אירגון לב לאחים באיזור מגוריך או כל גורם אחר, שיכוונו אותך לשמוע שיעורים וכדומה בדיני השבת ושאר מצוות התורה, שתוכלי בעזרת ה' לקיים הכל בשמחה וכפי רצון התורה, שם גם תמצאי קשר עם בנות במצב דומה לשלך וזה גם יסייע לך מאוד.