ברכת מצות אחרי פסח / לחם משנה

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב.
ידוע שמנהג אשכנזים לברך על מצות "המוציא" כל השנה.
א.האם דין זה נוהג גם במצות חמץ?
ב.האם ניתן לצאת בהם ידי חובת לחם משנה? ואם לא, מה אם אוכל שיעור קביעות סעודה? ואם כן, כמה מצות זה קביעות סעודה?
ג.באופן כללי, האם ניתן לצאת ידי חובת לחם משנה בקביעות סעודה מזונות?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

דין זה קיים גם במצות חמץ, מנהג בני אשכנז להתייחס אליהן כלחם ממש כיון שהן מיועדות לאכילה לשובע.

ממילא זה מועיל גם ללחם משנה.

באופן עקרוני ניתן לקיים סעודת שבת בקביעות סעודה על מזונות כמבואר בשערי תשובה סוף סימן רעד.

קביעות סעודה על מצה זו כמות די גדולה, קשה לדייק, אבל בערך ארבע וחצי מצות.

שבת שלום.