עשיית שי"ן על הקיבורת בקשירת תפילין

שאלה:

שלום וברכה
ראיתי אצל מישהו מעדות המזרח כשהנחת את התפילין של יד, הוא הידק והעביר את הרצועה בפעם הראשונה על קשר היו״ד כלפי חוץ ואח״כ העביר עוד פעם על התיתורא.
למעשה יצר את האות שי״ן על הזרוע?
רצייתי לדעת האם נכון כך לנהוג ואם אפשר המקור לכך.
תודה רבה מראש .

תשובה:

מעניין שאתה אומר שראית כך מבני עדות המזרח, כיון שדוקא גדולי חכמי הספרדים שללו מנהג זה, ראה ברכי יוסף סי' כה ס"ק ט, בן איש חי' פ' וירא סעי' טוכף החיים סי' כה ס"ק סג, אמנם בין גדולי החסידות רבים נהגו כך, ראה דרכי חיים ושלום אות מח, וכך היה מנהג צאנז וכן הובא בספרים שונים בשם הבעש"ט ויש המייחסים מנהג זה לאר"י הק'.

ערב מבורך.