קבלת ספר כת עבודה זרה

שאלה:

יהודי קיבל מתנה מיהודי מתבולל, שהוא קרוב משפחה שלו: ספר "סיינטולוגיה".
ה"סיינטולוגיה" הינה כת עבודה זרה. [לפי הרשום באתר ארגון "יד לאחים".].

1] האם מותר לומר לאותו יהודי מתבולל,
שלחלוטין רק אם הוא [היהודי המתבולל] יקרא ברצינות בספר החזרה בתשובה ליהדות האורתודוקסית,
אז הוא [היהודי האורתודוקסי] יסכים לקרוא ברצינות בספר הסיינטולוגיה?
או שאסור לומר שיסכים לקרוא ברצינות בספר עבודה זרה?
ואם יאמר לו שיעשה כך, האם חובה עליו באמת לקרוא?

2] אם יש חשש שמא הם הכניסו לתוך הספר הזה ציטוטים מהתנ"ך ו/או שמות קודש של השם יתברך מהיהדות.
לכתחילה הספר רשום באנגלית.
אבל יתכן שיש בתוכו חלקים הרשומים בעברית.
האם חובה לקרוא כדי לוודא שאין בתוכו ציטוטים ו/או שמות קודש של השם יתברך,
לפני ששורף או גוזר את הספר הזה?

3] אם יש חשש שהקרוב משפחה הזה הינו אלים, דהיינו עלול להתנהג באלימות.
ולא ישמח לשמוע שהספר הזה נשרף או נגזר.
האם להקל לשמור את הספר הזה סגור בתוך שקית,
עם דף אזהרה שעליו רשום:
"זהירות ספר בנושא עבודה זרה.
דהיינו ספר בנושא שקר מרושע שאסור לקרוא.",
או המלצה על פתרון יותר טוב?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בשום אופן אין להבטיח שיקרא בספר של עבודה זרה, ואין להשאירו בבית, פשוט להשמידו בלי לחשוש אולי יש בו פסוק. ספר תורה שכתבו מין ישרף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבהרה:
    "לקרוא ברצינות",
    לחלוטין אין הכוונה לקיים את העבודה זרה של הסיינטולוגיה.
    אלא לכאורה זה רק ספר הסבר על הסיינטולוגיה,
    מטעם הארגון שלהם, שנועד לשכנע אנשים להצטרף לכת שלהם.
    השאלה:
    האם במצב כזה,
    ובשביל שאותו יהודי מתבולל יקרא ברצינות ספר הנועד להחזיר בתשובה ליהדות האורתודוקסית,
    כן יש היתר לקרוא ברצינות מהספר הזה, ב-2 תנאים:
    1] שהיהודי האורתודוקסי הינו מכיר מיטבי באמיתות התורה היהודית אורתודוקסית.
    2] סביר שהוא יהא מוכשר לסתור את נסיונות השכנוע של הכת הזאת.
    או שמא גם במצב כזה אסור, וצריך עוד תנאי כדי לקבל היתר?
    תודה.