הלבוש בתפילה

שאלה:

האם צריך לצחצח נעליים לפני התפילה כשהנעליים מלוכלכות ולא מכובד לעמוד ככה לפני המלך, וכמו כן לענין להתגלח

תשובה:

באופן נורמלי אין צורך לצחצח נעליים ובודאי לא להתגלח, אבל אם הם ממש מטונפות באופן מבייש [נכנסת לבוץ עמוק בטיול…, נדיר…]זה אכן לא עומד לפני מלך. צריך לדעת, עומד לפני מלך זה לאו דוקא, אלא כמו שעומד בפני בני אדם חשובים. אדם שילך לרב גדול יבוא עם כובע וחליפה ולא יבוא עם קרוקסים… אבל לא ירגיש צורך להתגלח או לצחצח נעליים.